Atgal

Spausdiniti

Šis puslapis atspausdintas iš www.islamas.lt

SURA AL-MULK (VIEŠPATAVIMAS, VALDŽIA)

SURA AL-MULK (VIEŠPATAVIMAS, VALDŽIA)

 

Vardan Allah Maloningojo, Gailestingojo

 

1. Palaimintas tas, kurio rankose yra Karalystė. Tai – Visagalis,

2. Sukūręs mirtį bei gyvybę, kad galėtų patikrinti, kuris iš jūsų yra geriausias savo darbuose. Jis - Galingas bei Atleidiantis,

3. Sukūręs septynis dangus, vieną virš kito. Maloningiausiojo kūriniuose nėra jokio trūkumo (defekto). Pavelk dar kartą, ar matai kokių trūkumų?

4. Pavelk dar ir dar kartą. Tavo vilgsnis pavargs ir išseks (nuo iūrėjimo, tačiau nerasi Dievo kūrinijoje jokių trūkumų).

5. Iš tiesų, Mes papuošėme emiausiąjį dangų lempomis (vaigdėmis), kad jos būtų tarsi skydas, vejantis Šėtoną šalin, kuriam Mes paruošėme kančias liepsnose.

6. O tų, kurie netiki savo Viešpačiu, taipogi laukia kančios liepsnose. Iš tiesų, kokia baisi yra ta vieta.

7. Kuomet jie bus ten įmesti, išgirs nepaprastai garsų šniokštimą,

8. Verdantį pykčiu. Kiekvieną kartą, kuomet ten bus įmesta grupė monių, sargas paklaus: “Nejau jums nebuvo siųstas tas, kuris perspėja?”

9. Jie atsakys: “Iš tiesų, mums buvo siųstas tas, kuris mus perspėjo, tačiau mes juo netikėjom ir sakėm jam, jog Dievas nesiunčia mums jokios inios, jog jis viską pats prasimano.”

10. Ir jie sakys: “Jeigu tik mes būtume klausę ir mąstę, dabar nedegtumėme liepsnose.”

11. Tuomet jie išpains savo nuodėmes. Lai būna prakeikti šie liepsnų gyventojai.

12. Iš tiesų, tų, kas tiki Viešpačiu Jo nematydami, laukia nuodėmių atleidimas bei didis atlygis.

13. Ir ar jūs slepiate savo mintis, ar jas išsakote, iš tiesų, Jis ino viską, kas glūdi monių širdyse.

14. Argi Jis galėtų neinoti (nepainti) to, ką pats sukūrė? Juk Jis yra įvalgus ir Viską Žinantis.

15. Tai Jis sukūrė Žemę jūsų labui, tad vaikščiokite (gyvenkite joje) ir valgykite (iš jos), ir Jo valia būsite prikelti (iš numirusiųjų).

16. Nejaugi jūs Jo nebijote? Juk Jis, esantis danguje, gali prasmegdinti jus emėje, kuri paskiau imtų tekėti? (Turima omenyje emės drebėjimas, išsiverusi lava).

17. Nejaugi jūs Jo nebijote? Juk Jis, esantis danguje, gali pasiūsti jums akmenis nešančią audrą. Tuomet jūs suprasite, koks svarbus buvo mano (siunčiamas) perspėjimas.

18. Iš tiesų, prieš jus buvusios tautos neigė (mano siunčiamus pranašus). Kokia baisi buvo (jiems siųsta) mano bausmė!

19. Argi jūs nematote virš jūsų skraidančių paukščių, mojančių sparnais. Niekas kitas juos laiko danguje kaip Gailestingiausiasis (Allah). Iš tiesų, Jis regi viską.

20. Kas gi kitas, nei Visagalis, gali būti pagalba jums? Tačiau netikintieji save apsigauna.

21. Kas gi kitas, nei Visagalis, gali suteikti jums visa, ko reikia? Tačiau ne, jie vis tik didiuojasi savimi ir bėga (nuo tiesos).

22. Argi tas, kas eina neiūrėdamas, elgiasi protingiau u tą, kuris iūri ir eina Tiesiu Keliu?

23. Sakyk: tai Jis (mano Viešpats), kuris jus sukūrė ir davė jums klausą, regą bei širdis. Tačiau jūs vis tik esate nedėkingi.

24. Sakyk: tai Jis (mano Viešpats), kuris sukūrė jus iš emės ir pas kurį jūs sugrįšite (po mirties).

25. Tuomet jie sakys: “Kada gi šis tavo paadas (apie Paskutinio Teismo Dieną) išsipildys, jeigu jau tai, ką sakai, yra tiesa?”

26. Sakyk (o, Muhamedai): “Tikslų laiką ino Allah, o aš esu vien tik tas, kuris jus įspėja”.

27. Tačiau kai jie (netikintieji) tai (Paskutiniojo Teismo Dienos kančias) pamatys, jų veidai pasikeis (taps pilki nuo liūdesio) ir jiems bus pasakyta: “Štai paadas, kurio jūs nusipelnėte”.

28. Sakyk (o, Muhamedai): “Sakykite man, jeigu Allah sunaikins mane ir tuos, kas su manimi, ar apdovanos mus savo malone, kas gi išgelbės netikinčiuosius nuo iauriausios bausmės?”

29. Sakyk: “Jis yra Mielaširdingiausias, juo mes tikime ir juo pasitikim. Taigi, jūs suinosite, kas yra tie, kurie akivaizdiai klydo”.

30. Sakyk (o, Muhamedai): “Sakykite man, jeigu visas vanduo išdiūtų, kas tuomet jums suteiktų tekantį (šaltinio) vandenį?”