Atgal

Spausdiniti

Šis puslapis atspausdintas iš www.islamas.lt

Sura Ar-Rum

Sura Ar-Rum

Allaho Maloningojo, Gailestingojo vardu        

1.Alif. Liam. Mym.

2.Pralaimėjo Romėnai

3.emiausioje emėje, o po savo pralaimėjimo jie laimės.

4.Po keletos metų. Allahui priklauso sprendimas prieš tai ir po to. Tą dieną apsidiaugs tikintys,

5.pergale su Allaho pagalba. Jis dovanoja pergalę kam panori, Jis-Galingas, Gailestingas!

6.Tai-Allaho paadas. Allah nekeičia Savo paado, tačiau dauguma monių to neino!

7.Jie tik ino matomą pasaulietiško gyvenimo pusę, o aplaidūs Paskutiniam gyvenimui.

8.Ar jie nepamąsto apie pačius save! Juk Allah sukūrė dangaus aukštybes ir emę bei tai kas tarp jų, tik dėl tiesos ir iki nustatyto laiko. Iš ties daugelis iš monių netiki susitikimu su jų Viešpačiu!

9.Ar nekeliavo jie emėje, tegu paiūri , kokia buvo baigtis tų, kurie gyveno prieš juos! Anie buvo stipresni u juos jėga, arė emę ir statė joje gyvenvietes daugiau negu pastatė jie. Pas juos atėjo pranašai su aiškiais enklais. Allah nebuvo neteisingu jiems, tačiau jie patys buvo neteisingi savo atvilgiu.

10.Paskui, baigtis tų, kurie darė blogį, tapo blogiu u tai, kad jie apšmeiė Allaho enklus ir tyčiojosi iš jų.

11.Allah pradeda kūrinį paskui jį atkuria, paskui pas Jį būsite sugrąinti.

12.Tą dieną, kai ateis paskutinė Valanda, nusivils nusikaltėliai.

13.Jų išgalvoti bendrininkai negalės ustoti jų ir jie netikės savo bendrininkais.

14.Tą dieną, kai ateis Valanda, jie išsiskirs.

15.Tie, kurie įtikėjo ir darė gerus darbus, bus Rojaus sode pamaloninti.

16.Iš tiesų, kurie nepatikėjo ir apšmeiė Mūsų enklus bei susitikimą Paskutiniame gyvenime,-tokie bus įvesti bausmėn.

17.Šlovė Allahui, kai jūs sulaukiate vakaro ir ryto!

18.Šlovė Jam dangaus aukštybėse ir emėje, vakare po saulėlydio ir kai sulaukiate vidudienio! 

19.Jis išveda gyvą iš mirusio ir gyvą padaro mirusiu: atgaivina emę po jos mirties. Taip ir jūs būsite išvesti (mirusieji iš emės)!

20.Iš Jo enklų-tai, kad Jis sukūrė iš emės pirmą iš jūsų (Adomą), o paskui jūs-monės pasklidote.

21.Iš Jo enklų-tai, jog Jis sukūrė jums monas, kad jūs gyventumėte su jomis, padarė tarp jūsų meilę ir malonę. Iš ties tame-enklai monėms pamąstantiems!

22.Iš Jo enklų-dangaus aukštybių ir emės sukūrimas, jūsų kalbų ir spalvų skirtumas. Iš ties tame-enklai inantiems!

23.Iš Jo enklų-jūsų miegas naktį ir dienos metu, bei jūsų pastangos ieškant Jo malonės. Iš ties tame-enklas klausantiems monėms!

24.Iš Jo enklų-kai Jis parodo jums aibą dėl baimės ir vilties, atsiunčia dalimis iš dangaus vandenį ir atgaivina emę po jos mirties. Iš ties tame-enklas monėms apmąstantiems!

25.Iš Jo enklų-tai, kad dangus ir emė egzistuoja Jo įsakymu. O kai Jis pašauks jus kvietimu išeiti iš emės,-tada jūs ir išeisite.

26.Jam priklauso viskas, kas dangaus aukštybėse ir emėje; visi Jam paklusnūs.

27.Jis-tas, Kuris pradėjo kūrinį, paskui atkartoja jį, tai Jam dar lengviau. Jam priklauso aukščiausi atributai dangaus aukštybėse ir emėje. Jis-Galingas, Išmintingas.

28.Jis kaip pavyzdį jums pateikė jus pačius. Ar yra bendrininkų pas jus valdant savo vergus, kuo apdovanojome jus, ir jūs lygūs tame,- jie bijo jų, kaip pačių jūsų?! Taip išaiškiname enklus monėms mąstantiems!

29.Tie, kurie neteisūs seka savo aistromis, nepasiremdami iniomis. Kas gali tokį išvesti į kelią tiesos, kai Allah paklaidino jį?! Jie neturės pagalbininkų!

30.Nukreipk savo veidą į tikrą religiją! Allaho nustatyta prigimtis, kurią Jis nustatė monėms. Nėra pakeitimo Jo kūriniui. Tai tiesi religija, tačiau dauguma monių to neino!

31.Kreipkitės į Jį ir baiminkitės Jo (bausmės), atlikite maldą ir nebūkite stabmeldiais!

32.Tie, kurie susiskaldė į grupes religijoje ir tapo sektomis, visi iš jų grupėje laimingi tuo, kas pas juos.

33.Kai mones paliečia sunkumai, jie kviečia savo Viešpatį paklusdami Jam, o kai duodama jiems pajusti malonė nuo Jo,- grupė iš jų priskiria savo Viešpačiui bendrininkus.

34.Jie netiki tuo, ką davėme jiems. Tegu pasitenkina, greitai jie suinos!

35.Ar atsiuntėme jiems įrodymą ir jis kalba jiems apie tai, ką jie priskiria Jam į bendrininkus?! 

36.Jei duodame monėms pajusti malonę, jie diaugiasi ja. O jei jie gauna blogį u tai, ką įvykdė jų rankos,- tada jie nusivilia.

37.Ar jie nemato, jog iš ties Allah suteikia apsčiai pragyvenimo dalį kam panori ir nustato. Iš ties tame-enklas tikintiems monėms!

38.Palik artimajam priklausančią jam teisę, ir vargšui, ir keliautojui! Tai geriausia tiems, kurie nori usitarnauti Allaho malonę. Būtent tokie yra laimingi.

39.Tai, ką davėte iš savo turto, kad gauti pelną iš monių pinigų, tai pas Allahą jų atlygis nepadidėja, o tai ką paaukojate iš Zakiato ir tuo norite usitarnauti Allaho malonę, tai tokiems dvigubas atlygis.

40.Allah-tas,Kuris sukūrė jus, paskui apdovanojo pragyvenimu, paskui skirs jums mirtį, paskui prikels jus. Ar yra tarp jūsų bendrininkų, kas gali padaryti iš to nors maą dalelę?!Šlovė Jam ir tik Jis aukščiau visko, ką jūs prilyginate Jam!

41.Pakilo emėje blogis, sausumoje ir jūroje, tai u tai, ką įvykdė monių rankos,jog jie pajustų tai, ką padarė, galbūt jie sugrįš į tikėjimą…

42.Sakyk:”-Pakeliaukite eme ir paiūrėkite, koks galas buvo tų, kurie gyveno prieš jus.“ Dauguma jų buvo stabmeldiais.

43.Atsuk veidą tiesiai religijai, prieš tai kol neatėjo diena, kai nebus sugrainimo nuo Allaho. Tą Dieną  jie  bus išsiskyrę.

44.Kas nepatikėjo-prieš jį patį liudys jo netikėjimas, o kas darė gerą, tai jiems patiems tai bus paruošta.  

45.Kad Jis atlygintų tiems, kurie įtikėjo ir darė gerus darbus iš Savo malonės. Iš ties Jis nemyli netikinčių.

46.Iš Jo enklų- siunčia Jis vėjus atnešančius gėrį, kad duotų pajusti jums iš Savo malonės, kad plauktų laivai Jo paliepimu, jog jūs surastumėte dalį pragyvenimui iš Jo malonės, gal jūs padėkosite...

47.Atsiuntėme dar prieš tave pranašus jų tautoms. Jie atėjo su aiškiais enklais, tačiau anie atmetė juos, todėl atkeršijome u tai, kuo jie prasikalto.Nes Mes privalome iš ties padėti tikintiems.

48.Allah-tas, Kuris siunčia vėjus, kurie stumia debesis. Jis išsklaido juos danguje kaip panorėjęs, paskui padalina dalimis ir tu matai kaip lietus krenta iš jų ir jis pasiekia iš tarnų tuos, kam panorėjo atsiųsti,-tada jie diaugiasi.

49.Nors prieš tai, kai buvo atsiųstas jis, jie buvo nusivylę.

50.Paiūrėk į Allaho malonės apraiškas; kaip Jis atgaivina emę po jos mirties! Iš ties tame enklas, jog Jis - iš mirusiųjų prikėlėjas ir sugebantis padaryti viską!

51.O jeigu atsiustumėm vėją deginantį ir jie tai (gyvūniją) pamatytų  pageltusią, tačiau net ir po to jie būtų netikinčiais.

52.Juk tu negali priversti girdėti mirusiųjų, ir negali priversti “kurčius“girdėti kvietimą, kada jie nusisuka nusigrędami.

53.Ir tu neišvesi į tiesų kelią“aklųjų“ iš jų paklydimų. Tu tik gali priversti klausyti tuos, kurie tiki Mūsų enklais ir yra nuolankūs.

54.Allah-tas, Kuris sukūrė jus iš silpno kūrinio, paskui po silpnumo davė jums jėgos, o paskui po stiprumo padarė vėl silpnais ir jūs prailote. Jis kuria ką panori. Jis-Žinantis, Galingas.

55.Kai ateis atsiskaitymo Valanda, prisiekinės nusikaltėliai, jog jie prabuvo nedaugiau kaip valandą (šiame gyvenime). Taip pat jie išgalvojo šmeitą.

56.Pasakys tie, kuriems duotos inios ir tikėjimas:“-Jūs prabuvote tiek, kiek nustatyta Allaho knygoje iki Prisikėlimo dienos.Štai ta Prisikėlimo diena, tačiau jūs to neinojote.“

57.Tą dieną neatneš naudos neteisingiems jų atsiprašymas ir jie nebus grąinti.

58.Pateikėme šiame Korane monėms visokių palyginimų (pavyzdių). O jei tu ateitum su enklu pas juos, būtinai pasakytų tie, kurie netiki:“-Jūs tikrai-melagiai.“

59.Taip Allah uantspauduoja ant širdių tų, kurie neino.

60.Būk kantrus! Juk Allah paadas-tiesa, ir tegu nejaudina tavęs tie, kurie nėra įsitikinę