اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

Sura Saba

 

1.Šlovė Allah,kuriam priklauso viskas,kas danguje ir kas ant emės,ir būsimame gyvenime šlovė Jam.Jis Išmintingas,visa matantis!

 

2.Jis ino kas įeina į emę ir kas išeina iš jos:kas nusileidia iš dangaus ir kas pakyla į jį.Jis Mielaširdingas,Atleidiantis.

 

3.Netikintys sako:''Neateis Ta diena!''Sakyk:Ateis Ta Diena!Prisiekiu savo Viešpačiu,Matančiu slapčiausia:-nuo Jo niekas nepasislėps, nei maiausia dulkelė esanti danguje ar ant  emės,nei maesnė u ją ar didesnė u ją,niekas ko nebūtų (aiškioje) Knygoje.

 

4.Juk Jis ( Allah) atlygins tiems,kurie tikėjo ir dorai elgėsi.Būtent jiems yra  paruoštas atleidimas ir dosnus atlygis.

 

5.O tiems,kurie neigė Mūsų ajatus bandydami juos apšmeiti,paruošta kankinanti(eminanti) bausmė.

 

6.Tie,kuriems suteiktas inojimas,ino  tai kas siųsta tau,  nuo tavo Viešpačio yra tiesa,kuri veda prie Didiojo,Garbingojo.(kelio)

 

7. Netikintys  sako:''Leiskite mes parodysime jums vyrą kuris, esąs sako, kad poto kai jūs subyrėsite į gabalėlius jūs išnaujo atgimsite''?

 

8.Argi jis išgalvojo melą apie Allah,ar jis išprotėjęs(apsėstas).Visai ne.Tai tie,kurie netiki būsimu gyvenimu,bus  nubausti ir rasis giliame paklidyme.

 

9.Nejaugi jie nemato to,kas priešais juos ir kas u jų danguje ir ant emės?Jeigu tik Mes panorėsime,priversime emę praryti juos arba staigiai nuleisim gabalėlį (dalį) dangaus.Juk tai enklas-kiekvienam atgailaujančiam vergui.

 

10.Mes suteikėme Davudui malonę ir įsakėme:''O kalnai!Šlovinkite Mane kartu su juo(Davudu).Ir jūs pauksčiai (taip pat šlovinkite)''.Mes geleį  minkšta padarėme  (jam).

 

11.ir įsakėme:''Iškalk  tinkančius šarvus,kurie būtų nepriekaištingi(atliktų savo svarbą).Ir darykite tik gerus darbus(elkites dorai).Juk Aš viską Matantis.

 

12.Mes (paleidome) Salamonui veją,kuris vienu rytiniu dvelktelėjimu nuskriejo pirmyn visą mėnesio(pūtimo)kelią,ir taip pat atgal vienu naktiniu dvelktelėjimu (tokį pat kelia). Mes privertėme tekėti vario šaltinius.Ir dalis dinų dirbo jam,įsakius jų Viešpačiui.O tiems,kurie nepaklūsta mūsų įsakymams.Mes duosime pajusti ugninę bausmę.

 

13.Jie sukuria tai,ką jis pageidauja:nišas,statulas,taures,didiules kaip vandenynai,sunkius indus.Mes įsakėme Davudo giminei:''parodykite dekingumą''. Bet maa kuris yra Man dėkingas.

 

14.Kuomet atėjo (Salamonui) mirties valanda,niekas net nesusigaude,kad jis mirė. tol kol  emėje gyvenantyskirminai nepradejo grauti jo lazdos ir jis nukrito. Tik tada dinai susiprato,jeigu jie būtų matę,tai kas yra slapčiausia,jie nebūtų puolę į eminančią bausmę.

 

15.Šibos(sabaicu) gyvenvietėje buvo du sodai  kaip enklas - iš kairės ir iš dešinės.Ir buvo jiems pasakyta:''Valgykite, tai ką jums suteikė jūsų Viešpats ir dėkokite Jam.Jūsų šalis nuostabi-Viešpats Gailestingas!

 

16.Bet jie nepakluso-ir mes nubaudėme juos pasiųsdami ant jų potvynį,prasilauusią utvanką ir du  jų sodus pakeitėme kitais dvejais sodais su karčiais vaisiais ir lotosais  kai kur.

 

17.Taip mes juos nubaudėme u jų neitikėjimą,argi mes baudiame kurį nors,išskyrus nedėkinguosius?

 

18.Tarp miestų ir jų,kuriuos Mes palaiminome,kuriuos Mes išdėliojome(išstatėme) tam tikrais atstumais ir nustatėme nuotolį vienas nuo kito ir pasakėme: ''Keliaukite jais (iš vieno į kitą) ir dieną ir naktį be baimės.

 

19.Jie pasakė:''O Viešpatie!''Padidink (prailgink) atstumus tarp mūsų sustojimų kelionėse'' Jie nesąiningai pasielgė patys su savimi .Ištiesų tai enklas kiekvienam-kuris yra  kantrus ir dėkingas.

 

20.Jie patvirtino šėtono nuomonę(pasiulymą) apie juos,kuomet jie pasekė paskui jį,išskyrus nedaugelį (nuoširdiai) tikinčius.

 

21.Jis neturėjo valdios(galios) ant jų (o Mes suteikėme jam galimybę,kad išbandytų mones),tam kad atskirti tuos kurie tiki būsimuoju gyvenimu ir tuos kurie abejoja. Tavo Viešpats visos esybės saugotojas.

 

22.Sakyk (Muhammad):''Kvieskite tuos vietoj Allah,kuriuos jūs manote esant dievams''Jie( bejėgiai) neturi galios ne per maiausią dulkelę esančią danguje ir ant emės, ir neturi Jis tarp jų sau lugių(panašiu)!O jiems(netikintiesiems) nepadės niekas.

 

23.Niekieno utarimas priešais Jį neatneš naudos,išskyrus tuos,kam tai bus leista. Kuomet baimė paliks jų širdis/sielas(prieš Teismo dieną), jie paklaus (tų,kuriems leista utarti):Ką gi pasakė  jūsų Viešpats?''Jie atsakys:''Tiesą! Juk Jis Išaukštintas,Didis''.

 

24.Paklausk (Muhammad):''Kas jus  apdalina maistu iš dangaus ir emes''.Ir (pats) atsakyk:''Allah! ištiesų vieni iš mūsų yra tiesiame kelyje, kiti yra aiškiame  klystkelyje''.

 

25.Sakyk:''Jūsų neklaus apie  mūsų nuodėmes(kurias mes  padarėme),ir  mūsų neklaus apie tai ką  jūs darote''.

 

26.Sakyk:''Mūsų Viešpats sušauks mus visus (Teismo dieną),o poto sąinigai  teis mus visus.Juk Jis Visamatantis (sąiningas)Teisėjas''.

 

27.Sakyk:''Nurodykite man tuos,kuriuos jūs lyginate su Juo?''O ne! Jis-Allah,Visagalis,Išmintingas!''

 

28.Mes pasiuntėme  visiems monėms be išimčių tave (Muhammad) kaip pranašu ir pranešėju gerų inių,bet dauguma(didioji dalis) monių negali šito suprast.

 

29.Ir klausia jie:''Kuomet gi ateis ta adėtoji valanda,jeigu jūs sakote tiesą?''

 

30.Atsakyk:''Numatyta (jums) diena kurios jūs negalite nei pagreitinti,nei atidėti nė valandai''.

 

31.Tie kurie neitikėjo sakys:''Mes niekada nepatikėsime nei šiuo Koranu,nei tuo kas buvo iki jo''.Jeigu tik tu matytum netikinčiuosius, kuomet jie stovės priešais Viešpatį atsakydami vieni kitiems odiais.Silpnesnieiji sakys aukštesniems (pasipūtėliams šiame pasaulyje): ''Jeigu ne jūs,mes beabejonės būtume įtikėję''.

 

32.Tie kurie (pasipūtėliai) uėmę aukštesnius postus atsakys silpnesniems:''Argi mes išvedėme jus is tiesos kelio,tuomet kai jis buvo nurodytas jums? Visai ne,paprasčiausiai jūs buvote nusidėjeliai''.

 

33.Silnesnieji  sakys jiems(pasipūtėliams):''Ne! Tai jūsų pinklės rezgamos dienomis ir naktimis supančiojo mus ir liepė priskirti partnerius Allah.

Pamatę kankynes(kančias) nuslėps savo apgailestavimus.Mes udėjome (metalinius) pančius ant netikinčiujų kaklų.Argi jiems nėra  atlyginama tik u tai,kaip jie elgėsi?

 

34.į bet kokią vietą Mes būtume besiuntę pranašus,turtuoliai kalbėjo:''Ištiesų,mes netikime tuo,su kuo jūs siųstas!''

 

35.Taip pat jie sakė:''Mes turime daugiau turto ir vaikų,ir mūsų nebaus''.

 

36.Sakyk (Muhammad):''Ištiesų,mano Viešpats prailgina arba sutrumpina likimą kam panorėjęs,bet dauguma to nemato.

 

37.Nei jūsų turtai,nei jūsų vaikai nepriartins jūsų iki Mūsų,jeigu tik jūs buvote tikintysis ir sąiningas.

Tokiems monėms bus padaugintas(padvigubintas) atlygis u tai,kaip jie elgėsi,ir rasis jie  saugiausiuose rūmuose.

 

38.O tie,kurie bando paneigti(nuslopinti) mūsų enklus ir paeminti (pranašus),bus nustumti į bausmę.

 

39.Sakyk (Muhammad):''Mano Viešpats prailgina arba sutrumpina likimą savo vergų,kurių panorėjęs.Tą ką jūs paaukojate,Jis atgal  viską jums atiduota(išdalina) ,ir Jis pats Dosniausias iš tų,kuris suteikia (maistą/pragyvenimui).

 

40.(Atsimink,Muhammad) tą dieną,kuomet Jis sušauks (netikinčiuosius) visus,o vėliau pasakys angelams:''Tai jie (monės) garbino jus?''

 

41.Angelai  atsakys:''Šlovė Tau!Tu mūsų saugotojas,o ne jie!Jie garbino dinus ir dauguma  tikėjo jais!''

 

42.Tą dieną Allah pasakys:''Šiandiena jūs vieni kitiems negalite nei pakenkti,nei padaryti gera''.Mes Pasakysime netikintiesiems:''Tad pajauskite kančias,kurias jūs neigėte!''

 

43.Kuomet jiems yra  skaitomi aiškiausi ajatai jie sako:''Šis vyras-paprasčiausiai nori sulaikyti(atkalbėti) jus nuo to,ką garbino jūsų tėvai''.Jie (taip pat) sako:''Šis( Koranas)-nekas kita,kaip išgalvotas melas''.O tie kurie nepatikėjo tiesa,kuri  jiems pasirodė prieš akis sako:''Tai (Koranas) aiškiausi burtai''.

 

44.Mes nesiuntėme jiems Šv.Rastų (Knygų),kuriuos jie galėjo išmokti,ir nesiuntėme jiems iki tavęs pranašų.

 

45.Tos (tautos) kurios buvo iki jų,taip pat nepripaino (pranašų).Jie (Mekkos daugiadieviai) negavo net dešimtadalio  to,ką Mes siuntėme jiems,tačiau vistiek Mano pranašus priskyrė melagiams(apsišaukėliais).Kaip (iauriai) Aš juos nubaudiau.(Kokia iauri buvo mano bausmė).

 

46.Sakyk (Muhammad):''Aš jus kviečiu tik dėl vieno:stokitės prieš Allah po du ir po vieną,o poto gerai pamąstykite-(ir jūs įsitikinsite) kad jūsų drauguis visai neapsėstas( ne nenormalus) o paprasčiausias pranašas,norintis  jus  įspėti apie kankinančią bausmę''.

 

47.Sakyk:''Aš nereikalauju iš jūsų atlygio,lai jis pasiliekas su jumis: Atlygį gausiu aš tik iš Allah.Juk tik Jis liūdytojas viso kas egzistuoja''.

 

48.Sakyk:''Ištiesų mano Viešpats stulbinatis (Stebinantis) tiesa.Jis matantis slapčiausia!''

 

49.Sakyk:''Pasirodė tiesa,o melas nepasirodys,ir nebesugry''.

 

50.Sakyk:''Jeigu aš klystu,tai nuo to tik blogiau man!Jeigu aš teisingame kelyje,tai tik dėka to,ką man suteikė Viešpats savo atkleidime!Ištiesų Jis-viską Girdintis,Artimas.

 

51.Jeigu tik tu būtum matęs kaip jie bus išsigandę (Teismo diena).Jie negalės išsigelbėti ir bus sulaikyti netoliese.

 

52.Jie suriks(sušuks):''Mes įtikėjome tuo! Bet pasiekimas (atgailavimas tikėjime) jiems pasirodys labai tolimas.

 

53.Jie juk netikėjo  ir anksčiau ir spėliojo (abejojo) tuo kas slapčiausia,kas  buvo nutolę nuo jų.

 

54.Bet tarp jų ir tarp jų norų yra pertvara,taip kaip buvo padaryta ir anksčiau panašiems į juos.Ištiesų jie buvo įtartiniausiose (nerimaujančiose) abejonėse.

 

 
Atgal
Reklama