اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

ŽVILGSNIS IŠ ARČIAU į KRIKŠČIONIS IR MUSULMONUS

 

KRIKŠČIONYBĖ

ISLAMAS

DIEVAS Dievas yra 3 dievai, susilieję į vieną Dievą. Šis vienas dievas yra vaidinamas Šv. Trejybe. Vis dėl to teigti, kad šis vienas dievas yra trys dievai butų šventvagystė. Visi 3 šv. asmenys yra tarsi vienas asmuo, lygus pagal rangą, todėl ši doktrina yra dar vadiname šv. Sakramentu. Dievas čia yra vienas, tikrąja šio odio prasme. Jis neturi nei vaikų, nei tėvų, nei nieko, kas jam prilygtų. Islame Dievas yra vadinamas ALLAHO vardu, ir taipogi dar 99 kitais vardais ; “Gailestingasis”, “Maloningasis”, “Galingasis” ir kt.
JĖZUS Antras ŠV. Trejybės narys,  Dievo sūnus, bet tuo pačiu ir pats yra dievas. Žmonių garbinamas kaip Dievo pasirinktas pranašas. Nė vienas musulmonas nėra musulmonas, jeigu tuo netiki.
Šv. DVASIA Trečiasis Šv. Trejybės narys, bet taipogi ir “Dievas”. Tai angelas Gabrielius. Angelas Gabrielius yra garbinamas kaip “patikima dvasia”.
JĖZAUS MOTINA MARIJA Tyra ir dievobaiminga mergelė, iš kurios gimė Jėzus Kristus, antrasis Šv. Trejybės narys, Dievo sūnus, bet tuo pačiu ir Dievas pilnoje šio odio prasme. Tyra ir dievo baiminga mergelė, kurią pasirinko Dievas savo pasiuntinio atėjimui į ši pasaulį ir kuri pagimdė kūdikį, būdama nepaliesta jokio vyro.
ŽODIS Dievo dalis, kuri buvo su Dievu, bet tuo pačiu ji pati buvo Dievas ir vėliau tapo Jėzumi, Dievo sūnumi. Dievo paliepimas “BŪK” ir taip Marijos  įsčiose ugimė gyvybė be jokio vyro prisilietimo.
BUVĘ PRANAŠAI   Visi  priimami, gerbiami ir jais tikima. Visi  priimami, gerbiami ir jais tikima.
BIBLIJA Priimama kaip 100% Dievo odis. Musulmonai tiki į buvusiųjų pranašų knygas, įskaitant “TORĄ”, kuri buvo siųsta Mozei, “ZABOR`ą” (Psalmes) kuri buvo duota Dovydui, “INDŽYL” (Evangelija), kuri buvo duota Kristui ir “KORANĄ”, kuris buvo duotas  Muhamedui.Tačiau Musulmonai mano, kad anksčiau Dievo monėms duotieji raštai buvo suklastoti (t.y. iškraipyti) pačių monių, todėl Biblija turi būti priimame tik tiek, kiek tai leidia KORANAS. Ją reikia gerbti tačiau joje esantys teigimai, kurie prieštarauja Koranui turi būti atmesti kaip monijos įtakos vaisius. 
MUHAMEDAS įvairios nuomonės. Vieni mano, kad jis buvo melagis, kiti – lunatikas, treti – kad jis buvęs apsišaukėlis Mesijas, o ketvirti teigia, kad jis buvo išduotas velnio. Paskutinis Dievo pranašas monijai. Jis yra laikomas teisingu ir ištesinčiu savo odį dar prieš jam gaunant apreiškimą. Jis buvo atsiustas iš Dievo gailesčio mogui, tačiau atliko daug stebuklų Dievo pagalba.
KORANAS   įvairios nuomonės. Vieni mano,  kad tai Biblijos nuorašas, kiti - kad tai Muhamedo kūrybos vaisius, treti – kad tai krikščionių ir ydų, kurie rezgė sąmokslą prieš Muhamedą, darbas.  Paskutinė Dievo monėms siųstoji knyga. Buvo duotas monėms asmeniškai nuo Dievo . Koranas yra parašytas taip, kaip nė vienas mogus per visą pasaulio istoriją dar nėra rašęs , dar nė vienam iš gyvųjų nepasisekė parašyti kūrinį, panašų į Koraną. Koranas išliks nepakitęs iki paskutiniojo teismo dienos kaip vadovas monijai eiti Dievo link. 
JĖZAUS ŽINIA Jėzus buvo siustas Dievo (tuo pačiu, pats yra Dievas) tam kad numirtų ant kryiaus ir atpirktų moniją nuo Adomo nuodėmės. Be šios aukos visa monija skendėtų nuodėmėje, kurią padarė Adomas. Po nukryiavimo iš monijos yra reikalaujama gilaus tikėjimo. Jis buvo siųstas Dievo kaip pranašas ydams tam, kad graintų juos į tyrą ir tikrąją Mozės religiją Jėzus mokė ydus tikėjimo ir teigė, kad reikia vieniems   palaikyti kitus.
JĖZAUS NUMIRUSIŲJŲ PRIKĖLIMAS, AKLŲJŲ BEI RAUPSUOTŲJŲ IŠGYDYMAS Viskas priimtina. Jėzus tai darė nes jis buvo Dievo sūnus, o tuo pačiu ir pats buvo Dievas ir Dievo įsikūnijimas. Viskas priimtina. Šie stebuklai buvo įmanomi Dievo dėka ir juos atliko tiek Mozė, tiek Nojus, tiek ir kiti pranašai, vadovaujami Dievo.
NUKRYŽIAVIMAS Jėzus buvo atiduotas ydams. Jis buvo spjaudomas, eminamas, spardomas, mušamas rykštėmis, galiausiai nukryiuotas ir mirė lėta bei skausminga mirtimi. Jėzus nebuvo paliktas ydų patyčioms, tačiau jie patys taip įsivaizdavo. Dievas išgelbėjo Jėzų pasiimdamas Jį atgal pas save.
ANTRAS JĖZAUS ATĖJIMAS Viskas priimtina. Iš pradių to buvo tikimąsi dar Apaštalų gyvenimo laikotarpiu, tačiau vėliau pranašystės teigė, kad Jėzus gali ateiti bet kuriuo momentu. Dabar Jėzaus atėjimas yra laukiamas 2-jų tūkstantmečių sandūroje. Viskas priimtina. Jėzus nemirė, bet buvo paimtas į dangų. į emę Jis grįš paskutiniojo teismo dieną tam, kad sunaikintų apsišaukėlį Mesiją ir sugraintų ramybę bei teisingumą monėms. Jis nuudys kiaules, sulauys kryius ir pakvies visus mones į Islamą. 
GIMTOJI NUODĖMĖ Ant visos monijos krito Adomo nuodėme. Ir ją galėjo panaikinti tik Dievo sūnaus, kuris yra be nuodėmės, mirtis. Nė vienas mogus nėra gimęs švarus (nesusitepęs) nesvarbu, kad jis gyveno dar tik vieną dieną. Tiktai krikštas ir tikėjimas į Jėzaus mirtį gali išgelbėti mogų Islame tokia dalyko nėra. Dievas sukūrė moniją ir paadėjo jai Dangų, nebent ji nepaklus  jo įsakymams. Dievas lengvai atleidia nuodėmes. Jam tai yra paprasta palyginti su sukūrimu viso to ką mes matome, girdime ar įsivaizduojame. Jam patinka dovanoti meilę ir gailestį savo kūriniams. Tam, kad gauti malonę, reikia įrodyti savo tikėjimą  ne odiais ,o darbais.
IŠPIRKIMAS Adomo padaryta nuodėmė buvo tokia didelė, kad Dievas negalėjo jos atleisti tik panorėjęs. Ji turėjo būti panaikinta nekalto ir be nuodėmes dievo Jėzaus, kuris pats buvo Dievas. Adomas išpirko savo nuodėmę sakydamas: “mano Dieve, aš nusidėjau, ir jeigu tu man neatleisi ir manęs nepasigailėsi tada aš esu uvęs”. Dievas jam atleido. Todėl ir kiekvienas mogus turi šansą būti atleistas Dievo iki savo mirties dienos. Nėra jokių tarpininkų tarp Dievo ir mogaus. Jeigu asmuo nuoširdiai atgailauja ir prašo Dievo atleidimo, kada Dievas atleidia jam jo nuodėmes, nes Dievui nėra nieko malonesnio kaip atleisti nuodėmes tam, kas nuoširdiai dėl jų gailisi.
KELIAS į IŠGELBĖJIMĄ Jeigu mogus tiki į nuodėmės kurią padarę Adomas, išpirkimą, ir visų monijos nuodėmių išpirkimą, tada jis bus išgelbėtas.  Čia utenka tik tikėjimo, tačiau to įrodyti veiksmais  nereikalaujama. Jeigu mogaus tiki į Dievą, jo pranašus ir paklūsta Dievo nurodymams, tada Dievas kiekvieną mogaus gerą darbą padaugins daug kartų, ir jo blogus darbus panaikins. Iki paskutinės teismo dienos Dievo gailestingumas padės monėms padidinti gerų darbų skaičių ir taip garantuos jiems kelią į Rojų, kuris yra ramybės  buveinė ir ten monės gyvens aminai

 

Išversta iš straipsnio, kuris yra šiame puslapyje: http://www.cadvision.com

Vertė: J.S.Azhar

 
Atgal
Reklama