Logo

Sura Al-Džathija الجاثيَة (Ant keliu klūpančios)

Vardan Allaho, Gailestingojo, Maloningojo.

1 Cha, mym.
2. Knyga, atsiųsta Allaho Galingojo, Išmintingojo.
3. Iš tiesų padangėse ir žemėje - ženklai tikintiesiems!
4. Ir jūsų sukūrimas, ir gyvūnai, kurie visur pasėti, —ženklai įsitikinusiems žmonėms,
5. ir nakties bei dienos kaita, ir tai, ką atsiunčia Allahas iš dangaus prasimaitinti ir dėl to atgaivina žemę po jos mirties, ir vėjų įvairumas - ženklai žmonėms, protaujantiems.
6. Tai Allaho posmai, Mes skaitome tau juos teisingai. Tad kokiu pasakojimu po pasakojimo apie Allahą ir Jo ženklus jie tiki?
7. Vargas kiekvienam melagingam nusidėjėliui!
8. Jis klauso Allaho apreiškimų, skaitomų jam, o paskui spyriojasi, pūsdamasis, tarsi nebūtų girdėjęs. Tad pradžiugink jį žinia apie kankinančią bausmę.
9. O kai sužino jis ką nors apie Mūsų ženklus, tai paverčia tai išjuoka. Tokiems —žeminanti bausmė.
10. Už jų pečių - Pragaras. Niekuo neišgelbės jų tai, ką jie įgijo, ir tai, ką jie paėmė sau į globėjus greta Allaho. Jiems - didžiosios kančios!
11. Tai - tiesus kelias: o tie, kurie netiki jų Viešpaties ženklais, jiems paroštos kančios, didžiosios bausmės.
12. Allahas, Kuris padarė jūrą jums pavaldžią, kad plauktų ja Jo įsakymu laivai ir kad jūs ieškotumėte Jo malonės; ir galbūt jūs būsite dėkingi!
13. Ir Jis padarė pavaldžiais jums visa tai, kas padangėse, ir tai, kas žemėje. Iš tikrųjų, tai - ženklai žmonėms, kurie mąsto!
14. Sakyk tiems, kurie patikėjo, kad jie atleistų tiems, kurie netiki Allaho dienomis, kad Jis atlygintų žmonėms už tai, ką jie įgijo.
15. Kas daro gera, —tai tik savo naudai; o kas daro bloga - tai daro savo nenaudai. Paskui savo Viešpačiui jūs būsite sugrąžinti.
16. Mes jau dovanojome įsmilo (Izraelio) sūnums Knygą, valdžią ir pranašystę ir dovanojome jiems gėrybių, ir išaukštinome juos viršum kitų tautų.
17. Ir Mes dovanojome jiems aiškius ženklus iš paliepimo; bet jie nesutarė po to, kai aplankė juos žinojimas, iš tarpusavio pavydo. Iš tiesų tavo Viešpats išspręs prikėlimo dieną tai, dėl ko jie nesutarė.
18. Paskui Mes nukreipėme tave tiesiu įsakymo keliu. Tai eik juo ir nesek aistromis tų, kurie nežino!
19. Juk jie nė kiek neišgelbės tavęs nuo Allaho. Iš tiesų nuodėmingieji - vienas kito globėjai, o Allahas - dievobaimingųjų Globėjas!
20. Tai akivaizdūs pamokymai žmonėms, kelrodystė ir gailestingumas įsitikinusiai tautai.
21. Negi manė tie, kurie skleidė blogį, kad Mes padarysime juos panašius į tuos, kurie patikėjo ir kūrė gėrį šiame gyvenime, taip pat ir po mirties? Neteisingai galvojo!
22. Sukūrė Allahas padanges ir žemę iš teisybės, kad kiekviena siela gautų atlygį už tai, ką užsidirbo, ir su jais nepasielgs neteisingai.
23. Negi tu nematei to, kuris pasirinko sau į dievus savo aistrą, ir Allahas nustūmė jį nuo kelio Savo išmanymu ir užantspaudavo jo klausą ir širdį, o ant jo akių užtraukė užuolaidą. Kas gi jį ves po Allaho? Nejaugi neprisiminsite įspėjimo?
24. Ir tarė jie: „Tai juk - tik mūsų žemiškas gyvenimas; numirštame ir gyvename; žudo mus tiktai laikas.“ Neturi jie apie tai jokio žinojimo, juk jie tiktai taip mano!
25. O kai jiems skaitomi*Mūsų apreiškimai, aiškiai išdėstyti, neturi jie įrodymų, išskyrus tai, kad sako: „Atveskite mūsų tėvus, jeigu sakote tiesą!“
26. Sakyk: ,Allahas dovanoja jums gyvenimą paskui numarina, paskui surinks jus Prikėlimo dieną, dėl kurios nėr abejonių.“ Deja, didžiuma žmonių nenutuokia.
27. Allahui priklauso valdžia dangaus ir žemės; ir tądien, kai išmuš Valanda, - tada pasirodys patyrę nuostolį tie, kurie tai laikė melu!
28. Ir tu matysi kiekvieną bendruomenę atsiklaupusią ant kelių. Kiekviena bendruomenė bus pašaukta prie savo Knygos (Veiksmų Knygos): „Šiandien bus atlyginta jums už tai, ką jūs darėte.
29. Ši Mūsų Knyga kalba prieš jus iš tiesos; Mes užrašinėjome visa tai, ką jūs darėte.
30. O tie, kurie patikėjo ir kūrė gėrį, jų Viešpats juos įveda į Savąją malonę. Tai ir yra aiškus laimėjimas.
31. O tie, kurie netikėjo, jiems bus pasakyta: „Negi Mūsų apreiškimai nebuvo jums skaitomi? - bet jūs pasididžiavote ir tapot nusidėjėlių tauta.
32. Ir kai jums buvo sakoma: „Juk AJlaho pažadas —tiesa, ir kad Valanda - nėr ko ja abejoti“, —jūs tarėte: „Mes nežinom, kas yra Valanda, mes tik galvojome, kad tai viso labo spėlionės, ir mes nesame įsitikinę.“
33. Ir pasirodė prieš juos bjaurastis viso to, ką jie darė, ir užklupo juos tai, iš ko jie tyčiojosi.
34. Ir buvo tarta: „Šiandien pamiršime Mes jus, kaip kad jūs pamiršote apie susitikimą su šia diena; jūsų prieglobstis - Ugnis, ir nėr jums padėjėjų.
35. Tai jums - už tai, kad jūs pavertėt Allaho ženklus išjuoka ir suvedžiojo jus artimiausias gyvenimas. Šiandien nebus jie išvesti iš čia ir iš jų nepareikalaus atgailavimo.
36. Šlovė Allahui, dangaus ir žemės Viešpačiui, pasaulių Valdovui.
37. Jam priklauso didybė padangėse ir žemėje, Jis - Galingas, Išmintingas!

Updated on: 04 May 2024
Copyright © 1996 - 2024 Islamas.lt. Kopijuoti ir platinti www.islamas.lt skelbiamą informaciją be autorių sutikimo draudžiama. | Apie Mus |