Logo

Sura Al-Ahkaf الأحقاف (Kopos)

Vardan Allaho, Gailestingojo, Maloningojo.

1. Cha, mym.
2. Knyga, atsiųsta Allaho Galingojo, Išmintingojo.
3. Mes sukūrėm padanges ir žemę, ir to, kas tarp jų, tiesoje ir apibrėžtam laikui. O tie, kurie netiki, išsisukinėja nuo to, ko yra mokomi.
4. Sakyk: „Ar matėte jūs tuos, kurių jūs šaukiatės šalimais Allaho? Parodykite man, kurią dalį žemės jie sukūrė? O gal jie yra dangaus bendraturčiai? Parodykite man Knygą, ankstesnę nei šita, arba kokius nors žinojimo pėdsakus, jeigu esat teisuoliai? “
5. Kas klysta labiau, negu tas, kuris šaukia šalimais Allaho tuos, kurie jam neatsakys iki Prikėlimo dienos, ir jie nepaiso jų šauksmo.
6. O kuomet surinkti bus žmonės, jie pasirodys besą jų priešai ir neigs jų garbinimą.
7. O kai jiems skaitomi Mūsų apreiškimai, aiškiai išdėstyti, kalba tie, kurie nepatikėjo tiesa po to, kai ji juos aplankė: „Tai - aiškus raganavimas.“
8. Arba jie sako: „Išgalvojo jis jį!“. Sakyk: „Jeigu aš jį išgalvojau, tai jūs neturite valdžios niekam, kas man skirta Allaho. Jis geriau žino tai, apie ką jūs daugžodžiaujate. Užtenka Jo kaip liudininko tarp manęs ir jūsų! Jis - Atleidžiantis, Maloningas.“
9. Sakyk: „Aš - ne naujakurys tarp pasiuntinių ir nežinau, kas atsitiks man ir jums. As tik seku tuo, kas man apreiškiama; aš tesu tik aiškus perspėjantis pamokslininkas.“
10. Sakyk: „Kaip galvojate, kas bus su jumis, jeigu jis (Koranas) siųstas Allaho, o jūs nepatikėjote juo? O liudytojas iš Israilo (Izraelio) sūnų paliudijo apie tai, kas buvo panašu į tai, ir jis patikėjo, o jūs pasididžiavote? “ Iš tiesų Allahas neveda tiesiai tautos, kuri neteisinga!
11. Netikintieji pasakė tikintiesiems: „Jeigu jis būtų gėris, tai mūsų niekas neaplenktų pas jį.“ Ir jeigu jie nesurado kelio su juo, tai sakys: „Tai - senas prasimanymas!“
12. Ir iki jo buvo siųsta Mūsos (Mozės) Knyga, kuri buvo vedliu ir malone. O čia - knyga arabų kalba, patvirtinanti teisingumą, ir kad perspėtų tuos, kurie nusidėjėliai, ir kaip džiaugsminga žinia gera darantiesiems.
13. Iš tiesų tie, kurie sakė: „Viešpats mūsų - Allahas“, - o paskui pasiekė tiesiu keliu, - nėr ko bijot jiems, ir nebus jie nuliūdinti.
14. Šitie - Rojaus gyventojai, jie jame amžinai būna, gavę atlygį už tai, ką darė.
15. Mes įsakėme žmogui atsidėkoti savo gimdytojams; motina jį sunkiai išnešioja ir gimdo; ir jo išnešiojimas ir maitinimas krūtimi, ir atjunkymas - trisdešimt mėnesių, o kai jis sustiprėja ir sulaukia keturiasdešimties, sako: „Viešpatie, įkvėpk mane padėkoti Tau už Tavąją malonę, kurią Tu parodei man ir mano gimdytojams; įkvėpk geradarystėms, kuriomis Tu būtum patenkintas, ir padaryk mane ir mano palikuonis teisingaisiais! Aš atgailauju prieš Tave, ir aš pirmasis iš musulmonų (atsidavusiųjų).“
16. Tie, iš kurių Mes priimame geriausią iš to, ką jie nuveikė, ir atleidžiame jų prasikaltimus, - tarp Rojaus gyventojų, pagal tiesos pažadą, kuris jiems buvo duotas.
17. O yra ir toksai, kuris kalba savo gimdytojams: „Tfu ant jūsų! Nejaugi jūs grasinate man tuo, kad aš būsiu ištrauktas (iš kapo) juk jau praėjo kartos iki manęs?!“ Jie šaukiasi Allaho pagalbos: „Vargas tau! Patikėk, juk Allaho pažadas - tiesa!“ O jis sako: „Tai nieko kito, tik senolių legendos!“
18. Tai - tie, kuriems pasitvirtino žodis apie tautas, gyvenusias prieš juos iš džinų ir žmonių; iš tikrųjų jie turėjo nuostolį.
19. Visiems bus pakopos, atitinkančios tai, ką jie nuveikė, kad Jis visiškai atlygintų už jų veiksmus, - ir jie nebus nuskriausti.
20. Ir tądien, kai bus atvesti tie, kurie netikėjo, prie Ugnies, jiems pasakys: „Jūs savo gėrybes išeikvojote žemiškame gyvenime ir pasilepinote jomis, o šiandien būsite apdovanoti pažeminimo bausme už tai, kad jūs išsiaukštinote žemėje, neturėdami tam teisės, ir už tai, kad jūs paleistuvavote.
21. Prisimink adiečių brolį. Štai paskelbė jis savo tautai kopose, nors prieš jį jau būta perspėjimų ir po jo: „Garbinkite tik Allahą, aš bijau jums bausmės Didžiąją dieną!“
22. Jie tarė: „Nejaugi atėjai tam, kad melu atitrauktum mus nuo mūsų dievų? Tad pateik mums tai, ką žadi, jeigu tu —iš sakančiųjų tiesą.“
23. Jis tarė: „Juk žinojimas - Allaho, o aš perduodu jums tai, su kuo siųstas; bet matau, kad jūs neišmanėliai.“
24. Ir kai jie pamatė (bausmę) debesies pavidalu besiartinant į jų slėnius, tarė: „Tai debesis, kuris išlies mums lietų.“ Ne, čia tai - ką jūs spartinote, verpetas - jame skausminga bausmė.
25. Jis naikina bet kurį daiktą savojo Viešpaties valia. Ir ryte paaiškėjo, kad matėsi tiktai jų būstai. Taip Mes atlyginam nusidėjusiai tautai!
26. Mes sustiprinome juos tada tuo, kuo nesustiprinom jūsų; Mes įtaisėme jiems klausą, regą ir širdį. Bet nuo nieko neišgelbėjo jų nei jų klausa, nei jų rega, nei jų širdys, kadangi jie neigė Viešpaties apreiškimus, ir ištiko juos tai, iš ko jie tyčiojosi.
27. Mes jau pražudėme gyvenvietes, kurios supa jus, ir paskirstėme ženklus: galbūt jie sugrįš!
28. KodėLgi jiems nepadėjo tie, kuriuos jie pasirinko dievais vietoje Allaho kaip priartėjimo būdą? - Priešingai, jie pasitraukė nuo jų. Toksai jų melas ir tai, ką jie buvo išsigalvoję!
29. Štai, Mes pasiuntėme pas tave džinų grupę, kad jie paklausytų Korano. O kai jie pasirodė pas jį, tarė: „Tylėkite ir klausykite!“ Kai viskas buvo baigta, jie grįžo pas savo žmones su perspėjimais.
30. Jie tarė: „O mūsų tauta! Mes išklausėme Knygą, pasiųstą po Mūsos (Mozės), patvirtinančią teisybę to, kas buvo siųsta iki jos; ji veda į tiesą ir tiesų kelią.
31. O mūsų tauta! Atsiliepkite į kviečiančiojo pas Allahą kvietimą ir patikėkite jį (Koraną): Jis atleis jums jūsų nuodėmes ir išgelbės jus nuo skausmingos bausmės.
32. O kas neatsilieps į kviečiančiojo pas Allahą kvietimą, tas neišsivaduos nuo Jo žemėje, ir nėr jam šalia Jo globėjų. Šitie - aiškūs paklydėliai!“
33. Ir nejaugi jie nematė, kad Allahas, Kuris sukūrė padanges ir žemę ir nenusilpo juos kurdamas, gali atgaivinti mirusius? Taip, is tikrųjų, Jis - Galingas kiekvienam daiktui!
34. Ir tądien, kai bus pastatyti tie, kurie netikėjo, priešais ugnį, jiems bus pasakyta: „Argi tai ne tiesa?“ Jie tars: „Taip, prisiekiam mūsų Viešpačiu!“ Jis tars: „Tad paragaukite bausmės už tai, kad netikėjote!“
35. Tad kentėk, kaip kentėjo tvirtieji iš pasiuntinių, ir nespartink (Manęs juos nubausti)! Tądien, kai jie pamatys tai, kas pažadėta, jiem atrodys tarsi jie (žemėje) būtų praleidę tik kokią valandą dienos. Toks paskelbimas! Negi bus pražudytas kas nors, išskyrus negarbingus žmones?

Updated on: 04 May 2024
Copyright © 1996 - 2024 Islamas.lt. Kopijuoti ir platinti www.islamas.lt skelbiamą informaciją be autorių sutikimo draudžiama. | Apie Mus |