Logo

Sura Mahammad محَمَّد (Muhamedas)

Vardan Allaho, Gailestingojo, Maloningojo.

1. Tiems, kurie netikėjo ir nusukinėjo kitus iš Allaho kelio, Jis padarys jų darbus beverčius.
2. O tiems, kurie patikėjo ir darė gerus darbus, ir patikėjo tuo, kas buvo atsiųsta Muchammadui, - o tai - tiesa iš jų Viešpaties, - Jis atleido jiems jų nuodėmes ir sutvarkė jų padėtį.
3. Tai —už tai, kad tie, kurie netikėjo, nusekė paskui melą, o tie, kurie patikėjo, nusekė paskui tiesą savojo Viešpaties. Taip pateikia Allahas žmonėms jų pavyzdžius!
4. O kai sutiksite (mūšio lauke) tuos, kurie nepatikėjo, tai - kirtis kardu per kaklą; o kai jūs juos susilpninsite, tai suveržkite pančiais. Arba malonė po to, arba išpirka, kol karas nesudės savo nešmenų. Taip! o jeigu įsigeistų Allahas, tai Jis pats atkeršytų jiems, bet (tai todėl), kad Jis panorėjo vienus išmėginti kitais. Jis niekada nepavers beverčiais darbus tų, kurie buvo nužudyti Allaho kelyje.
5. Jis ves juos ir ištaisys jų padėtį,
6. ir įves juos į Rojų, kurį Jis leido jiems pažinti.
7. O jūs, kurie patikėjote! Jeigu padėsite AJlahui, padės Jis jums ir sustiprins jūsų pėdas.
8. O tie, kurie netikėjo, - pragarmė jiems, ir pavers Jis jų darbus beverčiais.
9. Tai - už tai, kad jie persiėmė neapykanta tam, ką atsiuntė Allahas, ir Jis pavers niekais jų darbus.
10. Negi jie nevaikščiojo žeme ir nematė, koks buvo galas tų, kurie gyveno iki jų? Allahas pražudė juos, ir netikintiems bus panašiai.
11. Tai - todėl, kad Allahas - Globėjas tų, kurie patikėjo, ir todėl, kad netikintiesiems nėr globėjo.
12. Iš tiesų Allahas įveda tuos, kurie patikėjo ir darė gerus darbus, į Rojaus sodus, kur žemai srūva upės. O tie, kurie nepatikėjo, naudojasi gėrybėmis ir ėda, kaip ėda gyvuliai. Ugnis bus jų buveinė!
13. Kiek gyvenviečių, daug galingesnių nei taviškė, kuri išvijo tave, Mes pražudėme, ir nebuvo joms padėjėjo!
14. Negi tas, kuris seka aiškiu įrodymu iš savojo Viešpaties, toks kaip tasai, kuriam išgražintas jo veiksmų blogis, ir kurie nusekė paskui savo aistras!
15. Štai Rojaus sodo, kuris pažadėtas dievobaimingiesiems aprašymas: ten - upės negendančio vandens ir upės pieno, kurio skonis nesikeičia, ir upės vyno, malonaus geriantiesiems, ir upės išgryninto medaus. Ir jiems ten visokie vaisiai ir jų Viešpaties atleidimas. Nejaugi jie panašūs į tuos, kurie amžinai esti Ugnyje ir kuriuos girdo verdančiu vandeniu ir jisai plėšo jų vidurius.
16. Ir tarp jų yra tie, kurie klausosi tavęs. O kai jie išeina iš tavęs, tai kalba tiems, kuriems duotas žinojimas: „Ką gi jis neseniai kalbėjo?“ Tai - tie, kurių širdis užantspaudavo Allahas ir kurie nusekė paskui savo aistras.
17. O tiems, kurie nuėjo tiesiu keliu, Jis sustiprino jų teisumą ir suteikė dievobaimingumą.
18. Negi sulauks jie dar ko nors, išskyrus Valandą, kuri išmuš jiems netikėtai? Juk atėjo jau visi jos ženklai. Argi galės jie prisiminti, kai ji ateis pas juos?
19. Tad žinok, kad nėra dievybės, išskyrus Allahą, ir prašyk savo nuodėmei atleidimo ir tikintiesiems - vyrams bei moterims. O Allahas žino, ir kai jūs keliaujate ir kai jūs gyvenate savo namuose!
20. Tikintieji sako: „Kodėl nėra apreikšta sūra (apie mus)!“ O kai atsiunčiama sūra, išmintingai išdėstyta, ir joje paminimos kautynės, tu matai, kaip tie, kurių širdys nesveikos, veria tave žvilgsniu, bejausmiu*nuo mirties (baimės). Jiems geriau būtų -
21. nuolankumas ir geras žodis! o jeigu reikalas jau tvirtai nuspręstas, tai jeigu jie būtų ištikimi Allahui, būtų geriau jiems.
22. O gal jūs, jeigu atsiversite, skleisite nešvankybę žemėje ir traukysit giminiškus saitus.
23. Tai - tie, kuriuos prakeikė Allahas. Jis apkurtino juos ir apakino jų akis.
24. Negi jie nesusimąsto apie Koraną? Ar ant jų širdžių kabo spynos?
25. Iš tiesų tiems, kurie atsuko nugaras po to, kai paaiškėjo jiems tiesioginis vadovavimas, šėtonas išgražino ir pažadėjo jiems (kitokį gyvenimą).
26. Tai - todėl, kad jie pasakė tiems, kas pradėjo neapkęsti Allaho apreiškimo: „Mes klausysime jūsų kai kuriuose reikaluose.“ O AT lahas žino jų paslaptis.
27. O kaipgi bus, kai pradės juos marinti angelai, daužydami juos per veidus ir nugaras?!
28. Tai - už tai, kad jie nusekė paskui tą, kuris supykdė Allahą, ir nepakenčiamas buvo jiems Jo maloningumas. Ir Jis pavertė niekais jų darbus.
29. Negi galvojo tie, kurių širdys nesveikos, kad Allahas neaptiks jų pagiežos?
30. Ir jeigu Mes įsigeistume, tai parodytume juos tau ir tu juos atpažintum iš jų bruožų; ir tu juos, žinoma, atpažinsi iš jų kalbos skambesio. Allahas žino jūsų poelgius!
31. Mes būtinai išmėginsime jus, kad atpažintume tarp jūsų nuoširdžiai triūsiančiuosius ir kantriuosius, ir kol nepatikrinsim tai, kas pranešama apie jus.
32. Iš tiesų tie, kurie nepatikėjo ir stumdavo kitus iš Allaho kelio, ir atskilo nuo Pasiuntinio po to, kai paaiškintas jiems buvo tiesus kelias, niekuo jie nepakenks Allahui, o Jis paleis vėjais jų darbus.
33. O jūs, kurie patikėjote! Pakluskite Allahui ir pakluskite Pasiuntiniui, ir neleiskite vėjais savo darbų!
34. Iš tiesų Allahas niekados neatleis tiems, kurie netikėjo ir stumdavo kitus iš Allaho kelio, paskui numirė, būdami netikintys!
35. Neparodykite silpnybės ir nešaukite taikytis, todėl, kad jūs aukščiau likusiųjų; Allahas - su jumis, ir nesusilpnins Jis jūsų veikimo.
36. Juk žemiškas gyvenimas tėra žaidimas ir pramoga. O jeigu jūs patikėsite ir būsite dievobaimingi, tai Jis dovanoja jums jūsų atlygį ir neklausinėja apie jūsų turtus.
37. Jeigu Jis teiraujasi jūsų apie juos ir reikalauja to iš jūsų, tai jūs šykštaujat, ir Jis pastebės jūsų pyktį.
38. Štai jūs - tie, kuriuos šaukia, kad aukotumėte Allaho kelyje. O tarp jūsų esama tokių, kurie šykštūs. Ir kas šykštauja, tas šykštauja tik savo nenaudai. Iš tiesų Allahas - Turtingas, o jūs vargšai! O jeigu jūs nusisuksite, Jis pakeis jus kitais žmonėmis, o jie nebus į jus panašūs.

Updated on: 04 May 2024
Copyright © 1996 - 2024 Islamas.lt. Kopijuoti ir platinti www.islamas.lt skelbiamą informaciją be autorių sutikimo draudžiama. | Apie Mus |