Logo

Sura Al-Fatah الفَتْح (Pergalė)

Vardan Allaho, Gailestingojo, Maloningojo.

1. Mes dovanojome tau aiškią pergalę,
2. kad Allahas atleistų *au nuodėmes, kurios buvo anksčiau ir kurios bus vėliau, ir kad užbaigtų Savo malonę tau ir vestų tave tiesiu keliu,
3. ir kad suteiktų tau Allahas didelę pagalbą.
4. Jis - Tas, Kuris atsiuntė ramybę į tikinčiųjų širdis, kad jie padidintų tikėjimą savuoju tikėjimu; Allahui priklauso dangaus ir žemės kariaunos; Allahas yra Žinantis, Išmintingas! -
5. kad įvestų tikinčius vyrus ir moteris į Rojaus sodus, kur žemai teka upės, amžinajam gyvenimui ten, ir kad atleistų jiems jų blogus darbus, ir tai priešais Allahą yra didelis laimėjimas!
6. Ir kad pavergtų kančioms veidmainius ir veidmaines, daugiadievius ir daugiadieves, kurie prasimano blogybių apie Allahą. Prieš juos atsigręš blogis; ir užsirūstino ant jų Allahas, ir prakeikė juos, ir paruošė jiems Pragarą, ir šlykšti šita priegloba!
7. Allahui priklauso dangaus ir žemės kariaunos; Allahas - Galingas, Išmintingas!
8. Išties Mes pasiuntėm tave kaip liudininką, geros žinios skelbėją ir kaip perspėjantį mokytoją,
9. kad jūs patikėtumėte į Allahą ir į Jo Pasiuntinį ir padėtumėte jam, ir gerbtume jį, ir šlovintumėte Jį rytą ir vakarą.
10. Iš tiesų tie, kurie prisiekia tau, prisiekia Allahui. Allaho Ranka virš jų rankų. O kas sulaužys priesaiką, tas pasielgs tik savo nenaudai. O kas ištikimas tam, dėl ko sudarė sutartį su Allahu, tam Jisai suteiks didelį apdovanojimą.
11. Tars tau beduinai, kurie liko už nugaros: „Sustabdė mus mūsų nuosavybė ir mūsų šeimos. Tad paprašyk, kad mums dovanotų!“ Taria jie savo liežuviais tai, ko nėra jų širdyse. Sakyk: „Kas galėtų jums kuo nors padėti, jeigu Allahas įsigeistų jums pakenkti arba įsigeistų padaryti jums ką nors naudingo dėl jūsų?“ Taip, Allahas gerai išmano tai, ką jūs darote!
12. Taip, jūs manėte, kad Pasiuntinys ir tikintieji niekados nesugrįš į savo šeimas! Tai buvo išgražinta jūsų širdyse, ir jūs godojote bjaurią godą ir buvote prapuolusi tauta.
13. O kas nepatikėjo Allahą ir Jo pasiuntinį... tai Mes juk paruošėm netikintiems Ugnį.
14. Allahui priklauso valdžia dangaus ir žemės. Jis atleidžia, kam įsigeidžia, ir nubaudžia, ką įsigeidžia. Allahas - Adeidžiantis, Maloningas!
15. Tars likusieji namie, kai jūs leisitės, kad pasiimtumėte trofėjus: „Leiskite mums sekti iš paskos!“ Jie nori perkeisti Allaho Žodį. Sakyk: „Jūs niekuomet nepaseksite mumis! Taip sakė Allahas pirmiau.“ Ir jie tada tars: „Ne, jūs pavydite mums!“ Bet jie mažai ką supranta.
16. Tark namie pasilikusiems beduinams: „Jūs dar būsite pašaukti (kariauti) prieš tautą, kuri pasižymi galinga jėga. Jūs kausitės su jais, arba jie pasiduos (arba jie priims Islamą). Ir jeigu jūs paklusite, tada Allahas jus dosniai apdovanos, o jeigu nusisuksite, kaip kad nusisukote anksčiau, Jis nubaus jus skausminga nuobauda.“
17. Nėr nuodėmės tam, kuris aklas, ir nėr nuodėmės tam, kuris šlubas, ir nėr nuodėmės tam, kuris sergantis. O kas paklūsta Allahui ir Jo Pasiuntiniui, tą Jisai įves į Rojaus sodus, kur žemai srūva upės. O kas nusisuks, tą Jis nubaus kankinančia nuobauda.
18. Buvo patenkintas Allahas tikinčiaisiais, kai jie prisiekė tau po medžiu; ir Jis sužinojo, kas jų širdyse, ir nuleido ant jų Savo ramybę ir apdovanojo juos artima pergale
19. bei gausiais trofėjais, kuriuos jie atsimins. Allahas - Galingas, Išmintingas!
20. Žadėjo jums Allahas gausius trofėjus, kuriuos jūs paimsite, ir paspartino tai dėl jūsų, ir sulaikė žmonių rankas prieš jus tam, kad tai būtų ženklas tikintiesiems, ir Jis išvedė jus į tiesų kelią.
21. Bus ir kiti trofėjai, kurių jūs dar nevaldote. Allahas jau apsupo juos, ir buvo Allahas Galingas kiekvienam daiktui.
22. O jeigu būtų kovęsi su jumis tie, kurie netikėjo, tai būtų pasileidę atgal. Paskui jie nesuras nei užtarėjo, nei padėjėjo,
23. pagal Allaho sprendimą, kuris buvo anksčiau: juk niekados nesurasi pokyčių Allaho sprendimuose!
24. Jis - Tas, Kuris sulaikė jų rankas (pakeltas) prieš jus ir jūsų rankas prieš juos Mekkos slėny po to, kai dovanojo jums pergalę prieš juos. Allahas mato tai, ką jūs darote!
25. Jie - tie, kurie netikėjo ir atstūmė jus nuo Uždraustosios mečetės ir sulaikė aukojimui skirtus gyvulius, kad jie nepasiektų savo vietos. Ir jeigu ne tikintys vyrai ir moterys, kurių jūs nepažinojote ir galėjote juos parblokšti, taip kad būtų jus ištikusi nuodėmė iš nežinojimo, kad galėtų Allahas įvesti Savo malonėn tuos, ką įsigeidęs. Bet, jeigu jie atsiskirtų vienas nuo kito, Mes, žinoma, nubaustume tuos iš jų, kurie netikėjo, skausmingąja nuobauda. Pergalė
26. Štai tie, kurie netikėjo, įkurdino savo širdyse įniršį, įniršį nežinojimo (laikų), ir Allahas nuleido Savo ramybę ant Savojo Pasiuntinio ir tikinčiųjų ir sulydė juos neatplėšiamai su dievobaimingumo žodžiu, ir jie turėjo tam teisę ir buvo jo verti. Allahas viską žino apie kiekvieną daiktą!
27. Pateisino Allahas Savajam Pasiuntiniui teisingą regėjimą: „Jūs būtinai įeisite į Uždraustąją mečetę, jeigu panorės Allahas. Saugūs, nuskutę galvas ir apsikirpę, be baimės!“ Jis žinojo tai, ko jūs nežinojote, ir lėmė prieš tai artimą pergalę.
28. Jis - Tas, Kuris siuntė Savąjį Pasiuntinį su tiesioginiu vadovavimu ir tiesos tikėjimu, kad suteiktų jam persvarą prieš kitus tikėjimus; užtenka Allaho kaip liudytojo!
29. Muhammadas — Allaho Pasiuntinys. O tie, kurie su juo, griežti netikintiesiems, geraširdžiai vienas kitam. Tu matai juos besilenkiančius, priklaupiančius ant kelių. Jie siekia Allaho malonės ir palaimos. Atpažinsi juos - iš ženklų jų veiduose nuo nusilenkimų prie žemės. Taip jie pristatyti Taurate (Toroje), o Indžilyje (Evangelijoje) jų pavyzdys pristatytas kaip pasėliai, kurie išleido savo daigus ir išaugino į stiebus; jie sutvirtėjo ir išsilygino, džiugindami sėjėjus. (Allahas priveda šiuos pavyzdžius,) kad įsiutintų jais netikinčius. Pažadėjo Allahas tiems iš jų, kurie patikėjo ir darė gerus darbus, atlaidą ir didelę dovaną!

Updated on: 04 May 2024
Copyright © 1996 - 2024 Islamas.lt. Kopijuoti ir platinti www.islamas.lt skelbiamą informaciją be autorių sutikimo draudžiama. | Apie Mus |