Logo

Sura Al-Hudžraat الحُجرَات (Kambariai)

Vardan Allaho, Gailestingojo, Maloningojo.

1. O jūs, kurie patikėjote! Nesistenkite pralenkti Allaho ir Jo Pasiuntinio ir bijokite Allaho, —juk Allahas —Girdintis, Žinantis!
2. O jūs, kurie patikėjote! Nekelkite savo balsų aukščiau Pranašo balso ir nesikreipkite į jį garsiai kalbėdami, kaip kad kreipiatės vienas į kitą, kad nenueitų vėjais jūsų reikalai, o jūs ir nejaučiate.
3. Tie, kurie nuleidžia savo balsus prieš Allaho Pasiuntinį, - tai tie, kurių širdis Allahas atvėrė dievobaimingumui. Jiems - atleidimas ir didelės dovanos.
4. Tie, kurie bando prisišaukti tave iš vidinių kambarių, didžiuma jų nesupratingi.
5. Jeigu jie palūkėtų, kol tu pasirodysi jiems, tai būtų geriau jiems. Iš tiesų Allahas - Atleidžiantis, Maloningas!
6. O jūs, kurie patikėjote! Jeigu ateis pas jus nedorėlis su žinia, tai pasistenkite ištirti, kad iš nežinojimo nepakenktumėte kokiems nors nekaltiems žmonėms, nes jums teks dėl to gailėtis.
7. Ir žinokite, kad tarp jūsų - Allaho Pasiuntinys; jeigu jis klausytųsi jūsų daugeliu atvejų, tai jūs būtinai pakliūtumėt į nemalonią padėtį. Bet Allahas pažadino jumyse meilę tikėjimui ir išpuošė ją jūsų širdyse, ir padarė jums nepakenčiamais netikėjimą, pasileidimą ir nepaklusnumą. Tai - einantieji tiesiai,
8. iš Allaho dosnumo ir malonės. Iš tiesų Allahas - Žinantysis, Išmintingasis!
9. Ir jeigu kautųsi du tikinčiųjų būriai, tai sutaikykite juos. Jeigu vienas bus neteisingas kito atžvilgiu, tai kaukitės su tuo, kuris neteisingas, kol jis paklus Allaho paliepimui. O jeigu jis paklus, sutaikykite juos teisingai ir būkite bešališki: juk Allahas myli bešališkus!
10. Tikintieji juk broliai. Tad sutaikykite abu savo brolius ir bijokite Allaho, - galbūt jūsų bus pasigailėta.
1 1 . 0 jūs, kurie patikėjot! Tegul vieni žmonės nesityčioja iš kitų; galimas dajktas, kad jie - geresni už juos! Ir tegul vienos moterys nesityčioja iš kitų moterų; galimas daiktas, jos - geresnės už jas! Neskriauskite patys savęs ir nevadinkite vieni kitų įžeidžiančiomis pravardėmis. Šlykštus žodis „pasileidimas“ tada, kai patikėjote. O kurie neatgailaus, tie - neteisingieji.
12. O tie, kurie patikėjote! Venkite daugelio spėlionių! Juk kai kurios spėlionės - nuodėmė; ir nesekite vienas kito, ir tegu vieni iš jūsų neapkalbinėja už akių kitų. Negi įsigeis kuris nors iš jūsų valgyti savo brolio mėsą, kai jis mirė? Juk jūs pajutote šleikštulį. Tad bijokite Allaho - juk Allahas - Priimantis atgailą, Maloningas!
13. O žmonės! Mes sukūrėme jus iš vyro ir moters ir padarėme jus tautomis ir gentimis, kad pažintumėt vienas kitą. Juk kilniausias tarp jūsų - pats dievobaimingiausias. Iš tikrųjų Allahas - Visažinis, Išmanantis!
14. Tarė beduinai: „Mes patikėjome!“ Sakyk: „Jūs nepatikėjote“, tad sakykite: „Mes paklusome (tapome musulmonais)“, nesgi dar neįėjo tikėjimas į jūsų širdis. O jeigu jūs paklusite Allahui ir Jo Pasiuntiniui, Jis nei per plauką nesumažins jūsų darbų. Iš tiesų Allahas - Atleidžiantis, Maloningas!
15. Tikintieji - tiktai tie, kurie patikėjo Allahą ir Jo Pasiuntinį, paskui nepatyrė abejonių ir kovojo savo turtu ir savo sielomis Allaho kelyje. Jie - tikrieji (ištikimieji).
16. Sakyk: „Nejaugi imsite mokyti Allahą savojo tikėjimo, kai Allahas žino tai, kas padangėse ir kas žemėje? Ir Allahas pažįsta kiekvieną daiktą!“
17. Jie prikaišioja tau, kad jie priėmė Islamą. Sakyk: „Neprikaišiokit man tai, kad priėmėt Islamą. Tai Allahas suteikė jums malonę tuo, kad Jis vedė jus tiesiai į tikėjimą, jeigu jūs esate teisingi!“
18. Iš tiesų Allahas žino dangaus ir žemės slėpinį! Allahas regi tai, ką jūs darote!

Updated on: 04 May 2024
Copyright © 1996 - 2024 Islamas.lt. Kopijuoti ir platinti www.islamas.lt skelbiamą informaciją be autorių sutikimo draudžiama. | Apie Mus |