اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

Sura Al-Ankabut    

Allaho Maloningojo,Gailestingojo vardu 

1.Alif.Liam.Mym.

2.Nejaugi manė monės kad jie bus palikti (ramybėje šiame gyvenime),jei jie     pasakys:”-įtikėjome”-ir nebus išbandyti?!

3.Išbandėme tuos, kurie gyveno prieš juos. Allah ino kas sakė tiesą ir kas buvo melagiais.

4.Ar manė tie, kurie daro blogus darbus, jog pabėgs nuo Mūsų  (bausmės) ?!Blogai jie sprendia!

5.Kas viliasi susitikti su Allahu, tai juk iš ties Allaho laikas ateis. Jis-Girdintis, Žinantis.

6.Kas stengiasi (kovodamas u tikėjimą) , tas stengiasi savo labui. Iš tiesų, Allah turtingas ir negali Jam pakenkti ar duoti naudos monių poelgiai!

7.Tiems, kurie įtikėjo ir darė gerus darbus, būtinai atleisime jiems blogus poelgius ir atlyginsime geriausiu u tai, ką jie atliko.

8.įsakėme mogui gerą daryti savo tėvams. Jei jie kovos su tavim kad priskirtum Man bendrininkus, apie kuriuos tu nieko neinai ( ir nėra tam jokių įrodymų), tai nepaklusk jiems! Pas Mane jūsų sugrįimas ir Aš pranešiu jums ką jūs padarėte.

9.Tuos, kurie įtikėjo ir darė gerus darbus, įvesime į Rojų su teisuoliais.

10.Iš monių tarpo yra tas, kuris sako::-įtikėjome Allahu.“ Tačiau kai jis nukenčia dėl tikėjimo Allahu, prilygina išbandymą monėmis sulyg Allaho bausme. O kai ateina pergalė nuo tavo Viešpats, jie būtinai pasakys:“-Iš ties mes buvome su jumis,“ Ar negeriausiai Allah ino kas slepiasi monių širdyse!“

11.Allah ino tuos, kurie įtikėjo ir tuos, kurie veidmainiauja.

12.Netikintys pasakė tiems, kurie įtikėjo:“-Sekite mūsų keliu ir mes prisiimsime sau nešti jūsų nuodėmes.“ Neprisiims jie sau nešti net dalies jų nuodėmių! Iš ties jie-melagiai!

13.Jie būtinai neš savo nuodėmių sunkumus kartu su jų sunkumais, o Prisikėlimo dieną jie būtinai bus paklausti apie tai, kaip šmeiė tiesą.

14.Pasiuntėme Nojų pas jo tautą ir jis prabuvo tarp jų tūkstantį metų be penkiasdešimt. Juos sunaikino tvanas, nes jie buvo neteisingi.

15.Išgelbėjome jį ir mones laive, padarėme jį enklu monėms.

16.Taip pat pasiuntėme Abraomą, kai jis pasakė savo tautai:“-Garbinkite Allahą ir baiminkitės Jo (bausmės)! Tai jums geriausia, jei tik inotumėte.

17.Jūs garbinate stabus vietoj Allaho, ir prasimanėte melą. Iš ties tie, ką garbinate vietoj Allaho, nesugeba suteikti jums pragyvenimui išteklių dalies. Ieškokite pragyvenimo dalies prašydami jos pas Allahą, garbinkite tik Jį ir dėkokite Jam! Pas Jį būsite sugrąinti.

18.Jei tai jūs palaikysite u melą, tai juk tautos gyvenusios prieš jus palaikė tai melu, o pranašo atsakomybė tik aiškus (apreiškimo) perdavimas.

19.Nejaugi jie nemato kaip Allah sukuria kūrinį pirmą kartą, o paskui atkuria jį, iš ties tai Allahui lengva.

20.Sakyk:“-pakeliaukite emėje ir paiūrėkite kaip Jis pradėjo kūrinį, paskui Allah atkurs galutinį kūrinį (prikels mirusius). Iš ties Allah-galintis viską.

21.Jis nubaudia ką panori ir pasigaili ką panori, ir pas Jį būsite sugrąinti.

22.Jūs negalite pabėgti (nuo Jo galybės) nei emėje, nei danguje ir be Jo nėra pas jus utarėjų ar pagalbininkų.

23.Tie, kurie neįtikėjo Allaho enklais ir susitikimu su Juo, tie nusivylė Jo malone. Tokiems bus skirta kankinanti bausmė.

24.O Abraomo tautos atsakymas buvo:“-Umuškite jį arba sudeginkite!“ Tačiau Allah  išgelbėjo jį iš ugnies. Iš tiesų, tame enklas tikintiems monėms.

25.Jis pasakė:“-Jūs ėmėte garbinti stabus vietoj Allaho, iš meilės vieni kitiems šiame gyvenime. Paskui-Prisikėlimo dieną, vieni iš jūsų atsiadės kitų bei prakeiks vieni kitus.Jūsų buveine taps Ugnis ir nebus pas jus pagalbininkų.“

26.Juo patikėjo Lotas ir jis (Abraomas) pasakė:“-Aš persikeliu iš čia vardan savo Viešpats. Iš ties Jis-Galingas, Išmintingas.“

27.Paskui dovanojome jam Izaoką ir Jokūbą bei apdovanojome jo palikuonis pranašyste ir Knyga. Davėme atlygį jam šiame gyvenime, o iš ties Paskutiniame gyvenime jis bus tarp teisinguolių.

28.Prisiminkite Lotą, kai jis pasakė savo tautai:“-Iš ties jūs elgiatės šlykščiai, to nedarė  niekas iš monių prieš jus.

29.Ar iš ties jūs santykiaujate (lytiškai) su vyrais ir plėšiate keliuose bei nepadoriai elgiatės savo susirinkimuose?!“ Jo tautos atsakymas buvo:“-Atsiųsk mums Allaho bausmę, jei tu iš sakančių tiesą!“

30.Jis tarė:“- Mano Viešpatie, padėk man laimėti prieš nedorėlių tautą!“

31.Kai atvyko Mūsų pasiuntiniai (angelai) pas Abraomą su diaugsminga naujiena (jog mona pagimdys sūnų), jie pasakė:“-Iš ties mes sunaikinsime anos gyvenvietės mones, iš tie jos gyventojai nusikaltėliai.“

32.Jis tarė:“-Juk iš ties joje Lotas.“ Jie atsakė:“-Mes inome geriausiai kas joje. Būtinai išgelbėsime jį ir jo mones, išskyrus jo moną, kuri taps iš pasilikusių unugary.“

33.Kai Mūsų pasiuntiniai atvyko pas Lotą, jis nuliūdo ir dėl jų jam suspaudė krūtinė. Jie pasakė:“-Nebijok ir neliūdėk, iš ties išgelbėsime tave ir tavo mones, išskyrus tavo moną, ji taps iš pasilikusių unugary.

34.Iš ties atsiųsime bausmę ant šios gyvenvietės monių iš dangaus u tai, kad jie buvo nedorėliais.“

35.Palikome iš jos aiškų enklą monėms mąstantiems.

36.Buvo siųstas į Madjano gyvenvietę jų brolis Šuaibas. Jis tarė:“-O mano tauta, garbinkite Allahą, tikėkitės pasigailėjimo Paskutiniame gyvenime ir neskleiskite blogio emėje būdami nedorėliais!“

37.Jie palaikė jį melagiu, tad juos sudrebino emės drebėjimas. Jie buvo parklupdyti savo namuose.

38.Adas ir Samūdas, šios tautos buvo nubaustos, Tai paaiškėja jums iš jų gyvenviečių. Šėtonas pagrąino jiems jų darbus ir nukreipė nuo tiesos kelio, nors jie buvo įvalgūs.

39.Taip pat Karūnas, Faraonas ir Hamanas, pas juos atėjo Mozė su aiškiais enklais, tačiau jie pasididiavo ant šios emės ir negalėjo pabėgti nuo bausmės.

40.Kiekvieną sugriebėme u jo nuodėmę. Kakam iš jų atsiuntėme uraganą su akmenim, kaką uklupo siaubingas klyksmas, kakam pravėrėme po jais emę, o kaką paskandinome. Allah nebuvo jų atvilgiu neteisingu, jie patys pasielgė neteisingai savo atvilgiu.

41.Tie, kurie paėmė sau globėjus išgalvotas dievybes, vietoj Allaho, panašūs į vorą susipynusį sau būstą, iš ties silpniausias iš namų yra voro būstas, jei jie tik inotų!

42.Iš ties Allah ino tuos, ką jie garbina vietoj Jo.Jis-Galingas, Išmintingas.

43.Tokius palyginimus Allah pateikia monėms, tačiau apmąsto juos tik inantys.

44.Allah sukūrė dangaus aukštybes ir emę dėl tiesos. Iš ties tame- enklas tikintiems.

45.(Muhammadai), skaityk tai, kas tau apreikšta iš Knygos ir atlik maldą! Iš ties malda sulaiko nuo nepadorių poelgių ir smerktino, o Allah prisiminimas aukščiau visko. Allah ino ką jūs darote.

46.Nesiginčikite su Knygos monėmis (ydais ir krikščionimis), išskyrus kaip tik geriausiu būdu. Tai neliečia tų iš jų, kurie elgiasi neteisingai ir sakykite:“-Mes įtikėjome tuo, kas atsiųsta mums ir kas atsiųsta jums. Mūsų ir jūsų Dievas yra vienas, ir mes paklusome Jam.

47.Taip atsiuntėme tau (Muhammad) Knygą. Tie, kuriems dovanojome Knygą prieš tai, tiki ja. Iš anų (Mekos gyventojų) yra tokių, kas irgi tiki ja. Ir tik netikintys atstumia Mūsų enklus.

48.Juk tu prieš jį (Koraną) neskaitei jokios knygos ir nerašei savo dešiniąja ranka, nes priešingu atveju suabejotų meluojantys.

49.Jo eilutės aiškios, krūtinėse tų, kuriems duotos inios, ir tik neteisūs atmeta Mūsų enklus.

50.Jie sako:“-Jeigu jam būtų atsiųsti enklai nuo jo Viešpats...“ Sakyk:“-Iš ties enklai nuo Allaho, o aš tik aiškus įspėjantysis.“

51.Ar jiems nepakanka to , jog iš ties Mes atsiuntėme (apreiškimu) tau Knygą, kuri jiems skaitoma?! Iš ties tame malonė ir priminimas tikintiems monėms.

52.Sakyk:“-Utenka to, jog Allah yra liudininkas tarp manęs ir jūsų. Jis ino kas randasi dangaus aukštybėse ir emėje. Tie, kurie patikėjo melu ir nepatikėjo Allahu, būtent jie patiria nuostolį.

53.Jie skubina tave su bausme. Jei nebūtų nustatytas laikas jai, tai bausmė būtų skirta jiems dabar. Tikrai ji uklups juos netikėtai ir jie net nepajaus jos priartėjimo.

54.Vistiek jie skubina tave su bausme. Iš tiesų, Pragaro ugnis aprėps netikinčius.

55.Tą dieną bausmė apdengs juos iš viršaus bei apačios, bus pasakyta:“-Pajauskite šitai, u tai, ką jūs darėte.“

56.Mano tarnai, kurie įtikėjote, iš ties Mano emė plati ir tik Mane garbinkite!

57.Kiekviena siela paragaus mirties ir paskui pas Mane sugrįšite.

58.Tuos, kurie įtikėjo ir darė gerus darbus, būtinai apgyvendinsime Rojaus vietose, kuriose teka upės. Ten jie pasiliks aminai. Malonės atlygis dirbantiems,

59.kurie buvo kantrūs ir pasikliauja savo Viešpačiu.

60.Kiek gyvų sutvėrimų, kurie negali suteikti sau prasimaitinimo. Allah suteikia pragyvenimo dalį jiems ir jums.Jis-Girdintis,Žinantis.

61.Jei tu paklausi jų, kas sukūrė dangaus aukštybes ir emę, bei nustatė saulę ir mėnulį, jie būtinai atsakys:“-Allah.“ Tai kodėl po to nusigręiate  nuo tiesos?!

62.Allah padidina arba sumaina Savo vergų pragyvenimo išteklių dalį kam panori.Iš ties Allah ino viską.

63.Jei tu paklaustum jų, kas atsiunčia iš dangaus vandenį ir atgaivina emę, po to kai ji buvo mirusi, jie būtinai pasakys:“-Allah.“  Tada sakyk:“-Šlovė Allahui!”  Deja, dauguma monių nepamąsto.

64.Šis pasaulietiškas gyvenimas lyg pramoga ir aidimas (nes baigsis), o Paskutinis gyvenimas yra tikras gyvenimas. Jei jie tik inotų!

65.Kai jie keliauja laivais, pakilus audrai jūroje, šaukiasi Allaho nuoširdiai Jo religijoje. Kai Jis išgelbėja juos, išvesdamas į sausumą, tada jie priskiria Jam bendrininkus.

66.Jie pasirenka netikėjimą u tai, kuo apdovanojome juos ir tenkinasi malonumais, tačiau jie greitai suinos!

67.Ar jie nemato, jog iš ties padarėme Meką saugia vieta, kai tuo metu jos apylinkėse pagrobiami monės, nejaugi jie tiki melu,o netiki Allaho malone?!

68.Kas gali būti neteisingesniu u tą, kuris apšmeiė Allahą, ar palaikė melu tiesą, kai ji pasiekė jį?! Pragaras-vieta skirta netikintiems.

69.O kas stengėsi dėl Allaho malonės, juos būtinai vesime Jo keliais. Iš ties Allah su geradariais

 
Atgal
Reklama