اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

Paimta iš: www.islamonline.com

Vertė: Rasa Putnaitė

Šiandien daugelis šalių, tokių kaip Japonija, Marokas, Iranas bei visa Pietų Azija kenčia nuo emės drebėjimų. Žiūrint į daugybę musulmonų mirčių ir kančių, neretai iškyla toks klausimas: „Kaip tai yra susiję su Islamu?“ „Kodėl mus uklumpa stichinės nelaimės?“ „Kodėl ir u ką ūsta tūkstančiai vyrų, moterų bei vaikų?“ Kalbant apie tai, visų pirma būtina suprasti, kad visi emės drebėjimai bei kitos stichinės nelaimės yra Aukščiausiojo enklai, siunčiami monėms. Musulmono uduotis - giliai apmąstyti ir visada prisiminti apie slaptą jų reikšmę. Siųsdamas emės drebėjimus Allah įspėja savo tarnus, darančius nuodėmes ir lauančius Jo įstatymus. Gamtinės nelaimės primena mums apie būtinybę atgailauti prieš Allah, prašyti nuodėmių atleidimo, daryti gerus darbus ir laikytis kuo toliau nuo blogio.

Allah mus aplenkia savo išmintimi ir mokėjimu. Viskas vyksta tik Jo valioje. Jis nori, kad Jo tarnai paklustų Jam, ir dėl to įspėja apie pavojų, kuris laukia apleidus Jo įstatymus ir garbinimą. Visagalis Allah sako Šv.Korane:

 „Iš tikrųjų, Mes siunčiame enklus tik jums išgąsdinti.“ (17:59)

Mes parodysim jiems enklus iš visų pusių ir juose pačiuose tol, kol nebus jiems aišku, kad tai Tiesa.

Ar dar negana tavo Viešpačiui, kad Jis visko liudininkas? (41:53)

Sakyk: Jis yra Tas, kuris gali pasiųsti jums bausmę iš viršaus ir iš po pat jūsų kojų, bei apsupti skirtingas vietas, ir duoti pajausti vieniems Jo įniršį per kitus. (6:65)

 Al-Bukhari hadisų rinkinyje Dabira ibn Abd Allaha prisimena, jog: Kai pasirodė paskutinysis mums siųstas ayatas, Pranašas (saaw) pasakė: A`uzu bilia (Aš ieškau prieglobsčio pas Tave...).

Munadid sako: Bausmė iš viršaus reiškia nepaprastai garsų triukšmą, krušą ir stiprų vėją. Bausmė iš po jūsų kojų yra emės drebėjimas.Be abejo, mūsų dienomis vykstantys emės drebėjimai yra siunčiami Allaho tam, kad sukeltų baimę ir paklusnumą savo tarnų širdyse. Stichinės nelaimės su griaunančia jėga, kuri pridaro monėms daugybę alos yra siunčiamos u Širk ir gausų nuodėmių darymą.

Kalbant apie tai, kaip bebūtų gaila, nevertėtų pamiršti, kad Pietų Azijos šalys, kurias uklupo ši baisi tragedija paskutiniu metu tai tapo ta vieta, kurioje klesti nuodėmės. Pietų Azijos poilsiavietėse  klesti įvairiausių formų ištvirkimas, narkomanija, alkoholizmas ir t.t. Visame pasaulyje inoma, jog seksas Tailande, kur prostitucija tapo vos ne gyvenimo būdu, yra geriausias metodas vietinėms merginoms usidirbti pinigų. įdomu ir tai kas yra sakoma Šv.Korane:

Ir Mes pagavome visus juos u jų nuodėmes. Kai kuriems iš jų Mes pasiuntėme viesulus, kai kuriuos uklupo šauksmas, kai kuriuos iš jų Mes privertėme praryti emę, kai kuriuos Mes paskandinome. Allah nebuvo toks, kad juos kankintų, jie patys save kankino. (29:40)

Ir todėl musulmonai turėtų atgailauti prieš Allah, stipriai laikytis savo religijos ir nedaryti to, ką Dievas udraudė.   O, jeigu emės gyventojai būtų tikėję ir bijojęsi Dievo, Mes būtume atvėrę jiems palaimą tarp emės ir dangaus. Bet jie liko mele ir Mes juos nubaudėm u tai, ką jie patys įgijo. (7:96) Ibn Al-Kaim sako: Kai Dievas leidia emei kvėpuoti,  tuomet vyksta dideli emės drebėjimai. Tai gąsdina mones ir tada jie pradeda apgailestauti dėl savo nedoro elgesio, ,atsisako blogų darbų ir prašo AukšÄiausiojo pagalbos. Per emės drebėjimą Salafijai sakydavo: Jūsų Viešpats įspėja jus!  Kai emės drebėjimas buvo Medinoje, Umar ibn Al- Khatab kreipėsi į savo mones šiais odiais: Jeigu dar įvyks emės drebėjimas, aš daugiau neliksiu čia su jumis.

Kai mes tampame tokių stichinių nelaimių  ar kitų Allah siųstų enklų liudininkais, kaip emės drebėjimas ar saulės utemimas, turėtume gailėtis ir prašyti Allah apsaugoti mus. Pranašas(saaw), pamatęs saulės utemimą pasakė: Jeigu jūs matote ką nors panašaus į tai, skubėkite prisiminti Jį, šaukitės Jo ir prašykite Jo atleidimo. (Perduota Al-Bukhari ir Muslim)

Taipogi rekomenduojama rodyti uuojautą vargšams, bei nukentėjusiems nuo stichinių nelaimių. Kai įvyko emės drebėjimas, kalifas Abdul Aziz kreipėsi į pasiturinčius pagalbos, su prašymu padėti nukentėjusiems.

 

 
Atgal
Reklama